Topasův „write-only“ zápisník

Domácí proteinové tyčinky

17. leden, 2016

Záloha receptu, který jsem kdysi dělal. Bylo to vynikající, zdravé, syté a hlavně za zlomek ceny.

Pokud to chcete mít poměr vyvážené stravy tj. 50 % sacharidů, 30 % bílkoviny a 20 % tuků, chce to trochu naložit do excelu. Můžete použít můj pro inspiraci.

Složení (hmotnosti si spočítejte podle poměru nutričních hodnot):

  • Ovesné vločky
  • Protein (je vcelku jedno jaký)
  • Burákové máslo (hlavní pojivo)
  • Trochu nějakého džusu na rozředění
  • Nějaké oříšky, goji, brusinky… cokoliv, co to udělá trochu zajímavější.

Fotka zveřejněná uživatelem @topascz, Úno 12, 2014 v 11:00 PST

Postup:

  1. Všechno to smíchat a nadávat, jak to hrozně lepí.
  2. Udělat z toho placku (cca 1 cm tlustou) a obdélníkového/čtvercového tvaru.
  3. Zabalit do potravinářské fólie nebo alobalu.
  4. Nechat v lednici ztuhnout a pak rozkrájet na požadovanou velikost (ideálně, aby v jedné porci bylo 25 g proteinu).
  5. Chlubit se, jak je to dobrý a levný oproti komerčním tyčinkám.

Pozn.: U proteinů, které obsahují kasein asi bude chtít přidat víc džusu nebo něčeho, čím to naředit, protože kasein hrozně váže vodu.

Jakže se to končí ty recepty? Dobrou chuť? Tak dobrou! :)


Tomáš Pastorek

Píše Tomáš Pastorek - geekovitý táta s občasnou potřebou odlejvat myšlenky veřejně.