Domácí proteinové tyčinky
17. leden, 2016
Záloha receptu, který jsem kdysi dělal. Bylo to vynikající, zdravé, syté a hlavně za zlomek ceny.
Pokud to chcete mít poměr vyvážené stravy tj. 50 % sacharidů, 30 % bílkoviny a 20 % tuků, chce to trochu naložit do excelu. Můžete použít můj pro inspiraci.
Složení (hmotnosti si spočítejte podle poměru nutričních hodnot):
- Ovesné vločky
- Protein (je vcelku jedno jaký)
- Burákové máslo (hlavní pojivo)
- Trochu nějakého džusu na rozředění
- Nějaké oříšky, goji, brusinky… cokoliv, co to udělá trochu zajímavější.
Fotka zveřejněná uživatelem @topascz, Úno 12, 2014 v 11:00 PST
Postup:
- Všechno to smíchat a nadávat, jak to hrozně lepí.
- Udělat z toho placku (cca 1 cm tlustou) a obdélníkového/čtvercového tvaru.
- Zabalit do potravinářské fólie nebo alobalu.
- Nechat v lednici ztuhnout a pak rozkrájet na požadovanou velikost (ideálně, aby v jedné porci bylo 25 g proteinu).
- Chlubit se, jak je to dobrý a levný oproti komerčním tyčinkám.
Pozn.: U proteinů, které obsahují kasein asi bude chtít přidat víc džusu nebo něčeho, čím to naředit, protože kasein hrozně váže vodu.
Jakže se to končí ty recepty? Dobrou chuť? Tak dobrou! :)